Testről és lélekről

Felhívás… nos nem keringőre, megállásra

Mert a természet tudja!

Most ez van. A természetben, tél márciusban. Mit tehetnénk? A társadalomban, a munkában, a környezetben teljes a káosz, krízis van. A test beteg, itt van a Covid… És megbetegíti a lelket is. Pedig a test tudja, hogy mikor kell megállni, talán éppen azért állít meg most bennünket, hogy ezt kell megtanulni. A lelkünk már nem tud utolérni. Ezt a rohanást már nincs korosztály, aki bírja. Ha a tested beteg és mégis hajszolod: mondjuk betegállományban Coviddal otthon home office-ban dolgozol…
Annak mi lesz a következménye? És mi lesz az eredménye? És egyáltalán miért csináljuk? Állj meg ember! Gondolkodj, vagy inkább érezz! Túlságosan nagy a nyomás rajtunk és hamar kerülünk áldozat szerepbe, amit aztán később senki és semmi nem fog meghálálni. A munka frontján munka-holic, a feszültség frontján pedig alkoholizmus vagy drog…

Testet – lelket pihentetni kell. Lehet, azért kaptuk, hogy megtanuljuk ezt a leckét. Nagyon nehéz lecke ez. Pedig viszonylag egyszerű jelen lenni, mint a kisgyerek egy bogárka nézésében, vagy az elmélyült játékában. Csak próbáljuk ki és engedjük meg magunknak! Mert belőled csak egy van. És ez az egy adja össze a családot, az egész társadalmat, mert egy + egy, az ebben az esetben nem kettő. Vigyázzunk magunkra!

Hogy ne legyünk áldozatok, hogy nőként ne legyünk Amazonok, vagy csak Amazonok, mert az egyensúly hiányzik. Ez az első lecke egyszerű: figyelj befelé és beszélgess.

A beszélgetésben segítek, nyugodtan keress!

Ez aztán az igazi önismeret és személyiségfejlesztés most a krízis közepén! Ebben az esetben, mivel a krízis nem betegség, ki lehet belőle jönni jól, de lehet belőle betegség!

Király Ágnes Erzsébet egyéni fejlesztő

Király Ágnes Erzsébet
Személyiségfejlesztő, érzelmi intelligencia fejlesztő
A Személyiségfejlesztők Országos Egyesületének tagja

Web: kiralyagnes.hu
E-mail: fejlesztes@kiralyagnes.hu
Skype: elizabeth.kiraly
Telefon, Viber, sms: +36 30 901 7949

2021-03-22T17:36:09+00:00 által|Egyéb|

About the Author:

Király Ági vagyok. Oldalamon az egyéni és csoportos fejlesztésről írok, ezzel dolgozom képzett fejlesztőként. Életpályám során több mint 20 évnyi tréning & coaching tapasztalattal (korábbi pedagógiai, és szakközgazdász tanulmányokkal, alkalmazotti tapasztalatokkal) egyre inkább eljutottam saját magamon keresztül is az egyénhez, az egyéni fejlesztéshez. Saját magam önismerete és fejlesztése, valamint a Személyiségfejlesztő Akadémia végzős hallgatója hitelessé teszi a szakmám, ami egyben hivatásom és élet küldetésem is: segíteni mások céljainak a megvalósulását!

Hagyj üzenetet